Home Page Image
Conferences & Workshops:
2018 Conference >
2017 Conference >
2016 Workshop >
2016 Conference >
2015 Workshop >
2015 Conference >
2014 Workshop >
2013 Workshop >  

The R Project for Statistical Computing
www.r-project.org >  

R Consortium
www.r-consortium.org >  

Revolution Analytics
www.revolutionanalytics.com >  
The Comprehensive R Archive Network
cran.r-project.org >  


Echipa

 

Nicoleta Caragea este conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea Ecologica din Bucuresti si expert in cadrul Institutului National de Statistica.
Titlul de doctor in Economie l-a obtinut sub egida Academiei Romane, Institutul de Economie Nationala.
Activitatea sa didactica se concentreaza, in principal, in domeniul statisticii, prin cursuri si seminarii la programele de licenta si masterat (Statistica, Statistica economica, Statistica sociala, Analiza economico-financiara).
A participat ca expert national in diverse proiecte, workshop-uri si conferinte organizate de institutii internationale de prestigiu cu activitate statistica (EUROSTAT, OCDE, OMS, Banca Mondiala, UNICEF-UIS).
Rezultatele activitatii sale de cercetare au fost publicate in numeroase reviste prestigioase din tara si din strainatate (Revista Romana de Economie, Revista Romana de Statistica, Economic Computation and Economic Cybernetics Studies and Research), precum si in baze de date internationale recunoscute (ISI Thomson Reuters, RePEC, DOAJ, Index Copernicus etc.).

Ana Maria Dobre este doctorand in cadrul Academiei Romane. De asemenea, este expert in cadrul Institutului National de Statistica la Directia de Demografie si Statistica Sociala si asistent de cercetare la Institutul de Economie Nationala al Academiei Romane. Este absolventa a Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, precum si a programului de masterat Comunicare in Afaceri din cadrul aceleiasi facultati. A participat la elaborarea studiilor privind migratia internationala in cadrul carora s-a implementat utilizarea R. In prezent utilizeaza R in alte analize din statistica sociala.

Ciprian Alexandru este conferentiar universitar la Universitatea Ecologica din Bucuresti si Decan al Facultatii de Stiinte Economice. Pe piata de capital din Romania este autorizat consultant de investitii. Titlul de doctor in Economie l-a obtinut sub egida Academiei Romane, Institutul National de Cercetari Economice. Activitatea sa didactica se concentreaza, in principal, in domeniul burselor de valori, prin cursuri si seminarii la programele de licenta si masterat (Piata de capital, Managementul Portofoliului, Piete internationale de capital). A participat in diverse proiecte de cercetare, workshop-uri, conferinte nationale si internationale. Activitatea de cercetare a fost pusa in valoare prin publicarea studiilor in reviste din tara si din Europa, precum si in baze de date internationale recunoscute (RePEC, DOAJ, EBSCO). In prezent participa la un program de studii postdoctorale in care a implementat utilizarea R ca instrument de analiza a evolutiei indicilor bursieri.

Adrian Dusa este profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, unde preda cursuri de statistica sociala, descriptiva si inferentiala. A obtinut titlul de doctor in cadrul aceleiasi facultati, unde a absolvit si cursurile de licenta si master.
Este deasemenea director al RODA - Arhiva Romana de Date Sociale, un centru de cercetare din cadrul Universitatii din Bucuresti, prin intermediul caruia a derulat proiecte de cercetare cu finantare nationala dar si cu finantare internationala, in cadrul Programului Cadru 7 la Uniunii Europene. Reprezentant al arhivei romane in cadrul CESSDA - Council of European Social Science Data Archives, a fost ales membru in Executive Board al acestei organizatii, iar din anul 2011 este Chair al grupului de lucru SCI - Social and Cultural Innovation din cadrul ESFRI - European Strategy Forum for Research Infrastructures.
Interesat de metodologia cercetarii sociale, a publicat articole in reviste internationale cu peer-review cu factor de impact ISI, iar de curand a publicat si o carte la editura Springer, in calitate de co-autor. Utilizeaza R in toate analizele sale, si a contribuit doua pachete la CRAN - Comprehensive R Archive Network, dedicate QCA - Qualitative Comparative Analysis.

Nicolae-Marius Jula este lector universitar la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti, Facultatea de Stiinte Economice. A obtinut titlul de doctor in Economie sub egida Academiei Române, Institutul de Prognoza Economica, în anul 2010. Activitatea didactica include cursuri de econometrie si prognoza econometrica. Este membru RSAI, ERSA, Econometric Society, membru fondator al Quantitative Finance Association si membru fondator si vice-presedinte al Asociatiei Proiecte pentru Tineret. Activitatea de cercetare include participari la diferite proiecte, workshop-uri, seminare si conferinte nationale si internationale, precum si publicarea mai multor carti (autor sau co-autor) si articole în reviste de prestigiu international (indexate ISI Thomson Reuters, RePEC, DOAJ, Index Copernicus etc.).

Bogdan Oancea este profesor la Universitatea Bucuresti si consilier la Institutul National de Statistica. Activitatea sa didactica se concentreaza, in principal, in domeniul Computer Science, prin cursuri si seminarii la programele de licenta si masterat. Este specialist în matrix computation, parallel computing, numerical computing, neural networks, machine learning, data analysis, computational statistics, computational economics, medical statistics, programming languages, econometrics, Java, C, C++, MPI, OpenMP, CUDA, R, Hadoop, Hive, HiveQL, Pig, PigLatin.
Bogdan Oancea este project manager si software developer participand in diverse proiecte, workshop-uri si conferinte organizate de institutii internationale de prestigiu cu activitate statistica si IT. Este membru in grupul de lucru al Eurostat - Task Force on Big Data si al UNECE's High Level Group project on Big Data.
Rezultatele activitatii sale de cercetare au fost publicate in numeroase reviste prestigioase din tara si din strainatate, precum si in baze de date internationale recunoscute.

Elena Druica este profesor universitar in cadrul Universitatii din Bucuresti, facultatea de Administratie si Afaceri. Este absolventa din 1994 a Facultatii de Matematica, din 1995 detine o diploma de studii aprofundate in Analiza Armonica, ambele obtinute in cadrul aceleiasi universitati, iar in 2004 a obtinut o diploma de master in Management financiar, bancar si bursier in cadrul Universitatii "Nicolae Titulescu" din Bucuresti. Detine un doctorat in Probabilitati si Statistica obtinut in cadrul Academiei Romane in 2004 si un doctorat in Economie, acordat in 2006 de Academia de Studii Economice din Bucuresti.
In peste 20 de ani de activitate academica, Elena Druica a predat cursuri de Statistica pentru afaceri, Econometrie, Teoria deciziei si a jocurilor si Economie comportamentala. Activitatea de cercetare s-a orientat in sfera econometriei aplicate, a economiei comportamentale si, inevitabil, in perimetrul teoriei deciziei si al interactiunilor strategice. Este autorul a trei carti, coautor la alte doua, editor a doua volume si de asemenea co-autor a cinci capitole de carte. Lucrarile au fost publicate in Romania, Finlanda, Elvetia si SUA, de edituri reprezentative. Cercetarea desfasurata de Elena Druica include, de asemenea, 28 de articole publicate in jurnale indexate in ISI Thompson sau in alte baze de date internationale, 22 de articole aparute in volume ale unor conferinte si mai multe prezentari la evenimente de prestigiu international.
Elena Druica este membru in asociatiile profesionale "The Society for the Psychological Study of Social Issues", si "The Society for Computational Economics and Finance".